Kinesiologi | Blog om kinesiologi test og behandling

Alternativ behandling, virker det?

Mandag den 18. maj kl. 20.45 på DR2 kan du se en af de metoder jeg bruger i min kinesiologi RAB allergibehandling på Stevns. Det er i udsendelsen "Alternativ behandling, virker det?", hvor Torben Frank Andersen fra AllergiKompagniet, som jeg har taget kurser hos, behandler Lasse Spang Olsens græsallergi.

Sammen laver de et lille forsøg med birkeallergikere, der viser at metoden entydigt er bedre end placebobehandling. Se udsendelsen! Og del gerne nyheden med dine venner, så flest muligt kan se hvordan der opnås fantastiske resultater.

Lige nu er det tid for behandling af birkepollen og græs. Det er en blid, men meget effektiv behandling. Et typisk behandlingsforløb i min klinik Allergifrihed er 3 - 4 behandlinger. Behandlingen virker på alle dine allergier - ikke kun birkepollen og græs.

Velkommen til Allergifrihed på Stevns!

Læs mere på www.allergifrihed.dk/metode.html

Kærlig hilsen, Charlotte Shanti
Comments

Du behøver ikke være syg for at gå til kinesiolog

Forebyggelse af sygdom og vedligeholdelse af krop og sjæl er en stor del af kinesiologens arbejde. Kinesiologien kan nemlig afsløre mange skavanker før de giver sig til udtryk i krop eller psyke. Vi fanger de helt fine ting, som ligger og murrer nedenunder.
Når ting fanges på et tidligt tidspunkt kan der gøres noget ved det. Det kan være nogle enkelte afbalanceringer, der skal til for at få dig på rette spor igen.

 
c6556183-935b-4948-acae-3c5e4331abe1
Tibetanske Medicine Buddha er behandlernes Buddha
Comments

Øh, hvad var det nu...

Når jeg arbejder med fastlåste følelser, så bruger jeg min whiteboard flittigt.

Her noterer jeg den fastlåste følelse, som klienten ønsker at arbejde med. Herefter beder jeg klienten sætte tal på en skala fra 0 til 10 - hvor 10 er det aller højeste. Altså et tal på, hvor meget den fastlåste følelse fylder.


Whiteboard

En af fiduserne til dette er, at den fastlåste følelse bliver synliggjort for klienten. De kan holde fokus. Og jeg kan løbende notere når tallene falder efterhånden som behandlingen skrider frem og den fastlåste følelse fylder mindre og mindre.

Men den vægtigste grund til at jeg skriver det op på whiteboard er at mange efter behandlingen glemmer, hvad det hele gik ud på og hvor meget den fastlåste følelse fyldte i deres liv. Jeg har oplevet klienter, som efter behandlingen har kigget undrende på mig og så har spurgt "Øh, hvad var det nu vi arbejdede med..."

Som svar på tiltale kan jeg på bedste skolemester manér bare pege på whiteboard'en med en sigende mine og sige "Du har arbejdet med din angst for ikke at være godt nok. Følelsen lå til at starte med på en 7er, men efter behandling faldt den til 4 og herefter til 1-2 og til sidst gik den i 0."

Comments

Fastlåste følelser

Nogle gange bliver vores følelser fastlåste. Vi kalder det også "at vi går i baglås". Fastlåste følelser skaber psykiske tilstande, som begrænser os og skaber stress for os selv og dem omkring os. Vi kommer i en sindstilstand, hvor vi har svært ved at ændre på situationen.

Her er et lille udpluk af, hvad klienter hos mig har arbejdet med

1) frygt for økonomi
2) livslede pga. kronisk smerte
3) bekymring for kræft
4) angst for ikke at kunne slippe af med ondt i ryggen
5) usikkerhed overfor egen kraft
5) eksamensfrygt
6) ønske om et lykkeligt liv.


1b324ee2-472d-4a81-ba4f-445c86cce263

Mange terapeuter oplever klienter, som ikke reagerer på deres behandling selvom klienterne påstår at de f.eks. gerne vil slippe fri af deres allergi, komme af med frygt eller blive raske. Kinesiologer kalder dem "psykisk omvendte". En simpel kinesiologisk test afslører nemlig, at de i virkeligheden ønsker at holde fast i deres allergi, frygt eller sygdom!

Omvendthed bliver indenfor kinesiologi defineret som "en tilstand eller en omstændighed, som forhindrer naturlig healing og blokerer for andre behandlingsformer, så de ikke virker, selv om de normalt er effektive."

Kinesiologi har en meget simpel og effektiv måde at afbalancere den psykiske omvendthed og de fastlåste følelser på. Metoden er udarbejdet og gennemarbejdet af kinesiolog Wayne Topping, som er meget anerkendt internationalt indenfor kinesiologi. Det er ham jeg har lært metoden af.

Bestil tid til kinesiologi behandling og slip fri af de fastlåste tanker og følelser. Du er også velkommen til at kontakte mig først for at høre nærmere om dine muligheder for behandling.


Book tid
Comments

Sundhedsordning

Skyd genvej tll sundhed. Allergifrihed tilbyder sundhedsordning hos en Kinesiolog RAB gennem Danske Kinesiologer.

Har du ondt i hoved, skuldre, arme eller ryg af uheldige arbejdsstillinger? Eller har du andre lidelser f.eks. allergi, du har fået i forbindelse med dit arbejde?

Har du nogle af disse eller lignende symptomer? Så foreslå din chef, at virksomheden tilmelder sig ordningen. Behandlingerne er et personalegode og dermed gratis for dig, da du ikke beskattes heraf og fradragsberettiget for virksomheden. Det koster kun virksomheden udgiften til de ydede behandlinger.

Ordningen gælder alle virksomheder, uanset størrelse, herunder enkeltmandsvirksomheder, og skal gælde for alle ansatte på lige vilkår.

Læs mere på
hjemmesiden og kontakt mig for nærmere information på 4225 3108 eller kontakt@allergifrihed.dk
Comments

Kinesiologer arbejder med

 • Følgevirkninger af stress
 • Fastlåste følelser
 • Eksamensangst
 • Smerter i led og muskler
 • Smerter, psykosomatiske
 • Fordøjelsesproblemer
 • Høfeber
 • Allergi
 • Fobi
 • Piskesmæld
 • Kæbeproblemer
 • Tinnitus
 • Vitamin- og mineralmangel
 • Ophobning af tungmetaller
 • i det hele taget, når der er noget du ønsker hjælp til at ændre

Book tid

Comments

Hvordan afbalanceres med kinesiologi?

Klienten opstiller et mål for afbalanceringen. I forhold til målet testes og afbalanceres indenfor følgende hovedområder:
 • Struktur muskler, knogler, led, tænder
 • Kemi fødevarer, kosttilskud, urter, homøopati, belastninger i miljøet (ydre og indre)
 • Psyke følelser, stress, tankemønstre, koncentrationsbesvær, fobier, traumer, indlæringsvanskeligheder
 • Energi afbalancering af meridianer, chakra’er og koordinering af hjernehalvdele
 • Spirituelt Har du brug for støtte til at blive forankret i dig selv og din spiritualitet?
Muskeltesten viser hvilke ubalancer, der blokerer for at nå det opstillede mål. Dernæst afbalanceres indenfor de nævnte hovedområder i den rækkefølge kroppen har brug for det.

Når energimæssige blokeringer fjernes, øges kroppens evne til at helbrede sig selv. Desuden får personen indsigt i og bevidsthed om egne ressourcer, funktioner og reaktioner.
Comments

Hvad er kinesiologi?

Kinesiologi bygger dels på vestens viden om anatomi, fysiologi og kemi, og dels på Østens gamle visdom om sundhed baseret på en viden om kroppens energibaner og livsenergi.

Mennesket ses som en helhed, hvor krop, kemi, følelser, tanker og energi gensidigt påvirker hinanden.

Når livsenergien flyder frit er vi i balance. Hvis energien er blokeret eller hæmmet mærker vi det i form af træthed, forskellige symptomer og sygdom. Det kaldes indenfor kinesiologien ubalancer, og det er vigtige signaler fra kroppen om, at noget ikke fungerer optimalt.

Indenfor kinesiologien søger man at styrke livskraften og øge energien, således at de sunde og livgivende processer i krop, følelser og tanker fungerer optimalt.

Ordet kinesiologi stammer fra græsk og betyder “læren om bevægelse”. Kinesiologi er udviklet af amerikanske kiropraktorer i 1960’erne. Metoderne er stadig i udvikling, hvilket har medført, at der i dag findes flere forskellige grenen indenfor kinesiologi.


Kinesiolog RAB Charlotte Shanti

I lighed med en stor del af mine kolleger i Danske Kinesiologer er jeg Registreret Alternativ Behandler (RAB).

Det betyder, at jeg lever op til loven og dermed til en række krav om etik, uddannelse og god klinisk praksis.

Loven er indført, for at sikre at du som bruger kan forvente en tryg og saglig behandling og information om behandlingen.


Slice 1
Comments

Kæbeafbalancering

En af de populære behandlinger jeg laver i Allergifrihed er kæbe afbalancering. Det er en utrolig behagelig, dybtvirkende og afstressende kinesiologi behandling.

Ubalancer i kæbeområdet kan være årsag til næsten enhver tænkelig ubalance i kroppen. For at vi kan fungere optimalt, er det vigtigt, at alle muskler og ligamenter i kæbeområdet er i fuldstændig balance.

Der kan opstå ubalance på grund af
 • trafikuheld
 • piskesmæld
 • stress
 • slag på hovedet eller i kæbeområdet
 • tandlægebesøg
 • tandbøjler
 • bihulebetændelse
 • kronisk træthed m.m.

Det kan resultere i mange symptomer som problemer / smerte,
 • når man tygger eller
 • åbner / lukker / bevæger kæben fra side til side
 • tænderskæren
 • knækken i kæben
 • tinnitus
 • svimmelhed
 • migræne
 • hovedpine
 • tandpine
 • uklart syn m.m.

Det kan også være årsag til smerter i ansigt, hals, øjne, hovedet, rygsøjlen, skulder, hofte, knæ, ankler og fødder.

Over 2 sessioner  får du en dybtgående afbalancering af kæbeområdet. Du får også  hjemmearbejde, hvor du skal udføre nogle enkle øvelser på ca. 10 - 15 min. om dagen.


Book tid
Comments

Rød svingel eller hva'?

hvilken græsart reagerer du allergisk på?

Der er mange muligheder og de maser på lige nu for at genere din næse og dine øjne. Jeg har indsamlet ca. 40 forskellige græsarter, som typisk dækker allergisæsonen fra april til oktober. På den måde kan jeg præcist ramme netop din allergi og behandle den målrettet med kinesiologi.

Bestil tid til kinesiologi test og behandling for allergi og intolerance.

Book tid
Comments

Magnesium Wellness

En af mine nyeste kæpheste er Magnesium. Jeg fik for alvor øjnene op for brugen af Magnesium en dag, hvor jeg selv havde rigtig meget brug for det.

Det var en varm og solrig dag, hvor jeg "kom til" at gå 11 km herude på landevejene. En skøn skøn gåtur. Da jeg kom hjem kunne jeg dog godt mærke, at min krop var ikke havde det så skønt mere. Jeg værkede overalt i musklerne og var utrolig træt i fødderne. What to do?

Jo, først tog jeg sprayflasken med min hjemmelavede Magnesium Olie og gav alle de ømme muskler et godt pift olie. Herefter tog jeg et 20 min. langt fodbad med varmt vand tilsat 1/2 kop Epsom Salt (magnesium sulfat). Kuren blev afsluttet med et brusebad, hvor jeg skyllede den overskydende olie af kroppen. Jeg kunne mærke en helt klar forbedring i kroppen. Musklerne var ikke nær så ømme og jeg følte mig oplivet og ikke træt efter den lange gåtur.

Men først næste dag forstod jeg den fulde virkning af kuren. Jeg var slet ikke mærket af, at jeg havde overanstreng kroppen dagen før. Ikke nogen smerter eller ømme muskler nogen steder. Jeg var rask og rørig!

Fidusen med at sprøjte Magnesium Olie på kroppen og tage Magnesium i et fodbad er, at det lynhurtigt optages af kroppen i forhold til Magnesium i tabletform. Det er genialt til akut opstået smerte eller overanstrengelse af musklerne. Fidusen er hermed givet videre.

Opskrift på Magnesium Olie
1/2 kop Magnesium Chlorid flager
1/2 kop vitaliseret eller distilleret vand
en glasskål
en tom sprayflaske - plastik er ok

Kog det vitaliserede eller distillerede vand. Bland Magnesium Chlorid flagerne i det varme vand og rør rundt indtil flagerne er opløst. Lad blandingen køle ned og hæld derefter på sprayflasken. Voila! Den er klar til brug.

Hvis du ikke kan få fat i Magnesium Chlorid, så er der en færdigblandet Magnesium Olie på vej i handlen gennem Helsam. Spørg efter det i din lokale helsekost.

Epsom salt (magnesium sulfat) kan købes i Helsam og bruges til fodbad eller i badekar. Det kan ikke bruges til Magnesium Olie.

Pssst. Vitalrådet fortæller, at Magnesium gavner astmatikere og allergikere. Radiodoktoren kan også berette om Magnesium's gavnlige virkning mod allergi. Læs mere
her og her.
Comments

Vitamin- og Mineral Wellness

Nu er det tid til at forberede kroppen på koldere og mørkere tider. Jeg har derfor tilbud på min vitamin og mineraltest - en dejlig wellness oplevelse både på den korte og lange bane.

Du vil få et efterårscheck på om du tager de vitaminer/mineraler, som du har behov for lige nu. Måske tager du for lidt eller for meget, og måske har du brug for et særligt tilskud i et stykke tid til at støtte dig. Medbring dit "arsenal" af kosttilskud, så ser vi, hvad du skal bruge af dem og lægger en plan.

Jeg har omfattende testsæt med vitaminer/mineraler og kosttilskud, så jeg kan teste produkter fra forskellige firmaer op mod hinanden og finde det bedste lige netop til dig og dine behov.

Book tid
Comments

Kinesiologisk test af hund

Jeg bruger kinesiologien til at teste hunde, hvilket foder de kan spise og hvad den rette fodermængde er. Jeg tester også, hvilke tilskud de kan have gavn af når de er syge udover den medicin de evt. får hos dyrlægen. Det kan f.eks. være Bach's Blomsterdråber, Kolloidt Sølv til bl.a. at rense deres vand, Glukosamin til deres knogler og knoglebrusk etc. Mulighederne er uendelige...

Kinesiologien er et rigtig godt værktøj til at finde ud af, hvad der kan rette op på en hunds ubalancer. De kan ikke selv med ord forklare, hvor de har ondt eller hvad de har brug for. Ved hjælp fra Kinesiologien får jeg svar på, hvad der svækker hunden og hvad der styrker hunden.

I mit testsæt har jeg også mulighed for at teste Borrelia Burgdorferi, Anaplasma Phagocytophilum, Encephalitis, Candida, parasitter, virus, bakterier osv.

Allergier og intolerancer tester jeg selvfølgelig også her i Allergifrihed.Comments

Hvad kan Charlie spise?

Mød Charlie. Han er en sød lille chihuahua på 2 1/2 år. Han har været til kinesiologisk test for at finde ud af, hvad han kunne tåle at spise og hvad der kunne hjælpe på det udslæt han havde på poterne.

Chihuahua

Han kom over i klinikken sammen med sin familie, som havde medbragt alle mulige foder- og gufprøver. De ville gerne have sorteret det i to bunker 1) Hvad kan Charlie spise 2) Hvad skal Charlie holde sig fra. Han led nemlig af mavepine og dyrlægen frygtede, at han også havde fødevareallergi. Herudover kunne familien fortælle, at han havde oplevet at blive sparket af en mand og overfaldet af en hund, så han led også af noget nervøsitet.

For at teste Charlie brugte jeg hans mor Maria som surrogat. Dvs. Charlie sad på hendes skød og så brugte jeg Maria's arm til at teste kinesiologi. Det viste sig hurtigt, at Charlie reagerede på hvedemel. Dvs. han skal holde sig fra fødevarer, der indeholder hvedemel for at skåne tarmsystemet.

Herefter testede jeg hans reaktion på de forskellige foder- og gufprøver, som vi havde samlet i en stor bunke. Bunken blev delt i to efterhånden som Charlie enten testede stærk eller svag på tingene. De ting, der endte i bunken med stærke ting, er dem Charlie uden bekymringer kan spise. Jeg testede også, hvor mange gram han skal spise af sin nye fodersammensætning om dagen.

Som tilskud til foderet testede jeg, at han vil have gavn af at spise Økologisk Acidophilus hver dag. Det er gavnlige mælkesyrebakterier, som vil gøre godt nede i hans tarmsystem. Jeg havde hældt lidt op i en dåse, som jeg brugte til testen. Jeg løftede låget af dåsen og tilbød det til Charlie. Han lugtede kort til det og så slubrede han det grådigt i sig. Hans familie var forbløffet. Han spiser nemlig aldrig ting fra fremmede mennesker, men dette bekom ham åbenbart vel.

Til hjælp for poterne testede jeg frem, at han skulle have deres medbragte Tea Tree olie blandet op med noget potesalve. Dette skulle smøres på poterne hver dag. Herudover ville han have gavn af at bade i vand tilsat den samme Tree Trea olie.

For at hjælpe ham psykisk med nervøsiteten testede jeg frem til, at han skulle have Dr. Bach's spray "Balance and Harmony". Navnet på sprayen siger vist det hele. Et pust i munden om morgenen vil give Charlie en god start på dagen.

Charlie og hans familie fik skrevet resultaterne ned på en seddel. Charlie var træt efter testen, som tog en times tid, men han så glad ud og han slikkede mig på hånden. Måske kunne han mærke, at kinesiologien hjalp ham med at forklare de ting, som han ikke selv kan udtrykke med ord?

Nogle dage efter testen skrev hans mor Maria følgende besked på Facebook til mig:
"Vi har haft rigtig stor glæde af det hjælp vi fik hos dig og vi syns at det har hjulpet Charlie. Vores dyrlæge bakker os også op omkring de beslutninger vi har taget ud fra det som du testede. Så tusinde tak for stor hjælp til vores lille hund".


Comments