Kinesiologi Candida test og behandling med kosttilskud

Kundehistorie

Jeg fik konstateret candida hos en hudlæge i Hundige i september 2007 efter at andre læger ikke kunne finde ud af hvad der var årsag til mine symptomer. Hos hudlægen fik jeg nogle kapsler jeg skulle spise hver dag og jeg fik det hurtigt bedre, og efter nogle måneder gik jeg ned i dosis så jeg fik 2 kapsler 2 gange om ugen.

Det har jeg så gjort i 5 år, hver gang jeg satte dosis ned fik jeg alle gener igen. Jeg har tit været irriteret over at det ikke kunne forsvinde helt og at jeg skulle blive ved med at tage medisin for at holde candidaen væk.

Så hørte jeg om at Charlotte havde god erfaring med noget som var effektivt mod svamp, så jeg blev testet hos hende og fik anbefalet en kur - jeg skulle tage kuren i 8 uger, men efter 1 1/2 uge på kuren er slimhinderne helet helt op - og jeg er super super glad og lykkelig for at jeg blir fri for tage medisin og ikke skal plages af diverse symptomer og gener - jeg forsatte selvfølgelig med kuren i de 8 uger som jeg blev testet til.

- Anonym kunde

Candida Albicans test

Jeg er uddannet kinesiolog og tester med kinesiologi om du har Candida overvækst, som skal behandles med kosttilskud. Du får lagt en personlig plan for Candida kur, der passer lige netop til dig.

Candidasvampe er normalt forekommende i fordøjelsessystemet, men bliver sygdomsfremkaldende og skadelige, hvis der er for mange af dem. Det sker, når kroppens modstandskraft eller immunforsvar bliver svækket.

Har du Candida overvækst?

Hvis du har et eller flere af følgende symptomer, kan det være, at du har Candida overvækst.

• hvide belægninger i munden
• trang til slik og søde sager
• udslæt på huden
• svampeangreb i underlivet
• oppustethed / træg mave / diarré
• allergi
• nældefeber
• sår i spiserør og tarme
• hud- eller neglesvampsygdomme
• kronisk betændelse i bihulerne

Sukker, slik, gær, fint hvidt brød, andre lignende raffinerede fødevarer og mælk kan være medvirkende. Candidasvampene danner så et mycelium (rodnet) og klistrer sig til tarmlimhinden, der så bliver utæt. Forgiftning med kviksølv fra amalgam i tænderne kan øge tendens til candidasvamp.

Foreslået videre læsning: Candida - diagnose og behandling af dr. med. Eva-Marie Kraske

Candida kur

Jeg bruger kinesiologi til at teste, hvilke kosttilskud, der er gavnlige lige netop for dig. Der er ikke to mennesker, der er ens, og med kinesiologi testen er du sikker på kun at få det som du har brug for - hverken mere eller mindre. Jeg sælger ikke standardkure.

Du får lagt en personlig plan, hvor der står hvilke mængder kosttilskud du skal tage hver dag og i hvor mange uger. Du er meget velkommen til at medbringe dine egne kosttilskud, så vi kan tage udgangspunkt i det du allerede har.

Under kuren

Det er vigtigt at du drikker rigeligt vand, dvs. 2-3 liter om dagen. Vandet er med til at rense affaldsstoffer ud af kroppen.

Når du starter kuren er der nogle der oplever, at visse symptomer som f.eks. eksem, træthed, mave- og/eller tarmproblemer forværres i en periode eller at man bliver utilpas og syg. Det er i virkeligheden tegn på at kuren virker og at affaldsstofferne er på vej ud af kroppen. Det er dem, der giver kortvarige problemer på ca. 1-2 uger. Derfor er det vigtigt, at drikke rigeligt vand.

Ved fordøjelsesproblemer (diarré eller træg mave) anbefales ”HUSK”, som stimulerer peristaltikken og regulerer tarmindholdet under kuren. Det kan købes i supermarkeder og Matas.

Der kan også være behov for ekstra tilskud af Lactobacillus acidophilus, som enten tages i tabletform eller købes i supermarkedet som A38, Cultura eller Acidophilus. Den økologiske acidophilus anbefales.

Kost

Kuren styrkes når du primært spiser følgende.
kød fjerkræ, lammekød, kalvekød, vildt
frugt friskplukket fuldmoden dansk eller økologisk frugt
grøntsager broccoli, grønkål, spinat, porrer, løg, hvidkål, avocado, ærter, bønner - gerne soyabønner
rodfrugter kartofler, gulerødder, selleri, rødbede, pastinak, persillerod
korn & brød groft brød baseret på surdej og speltmel
nødder, kerner & frø mandler, græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, pinjekerner, solsikkekerner, kokos
olier 2-3 spsk. koldpresset jomfru olivenolie pr. dag, sesamolie, sojaolie, solsikkeolie, majsolie, kokosolie, smør

Generelt gælder det, at maden helst skal være økologisk og at jo mere du holder dig til kuren jo hurtigere og mere effektiv er den.

Mange oplever når de tager kuren, at de langsomt helt naturligt bliver ledt væk fra usunde madvarer til sunde madvarer. Dette sker, fordi kuren gør sit arbejde med at slå Candida overvæksten ned og genoprette slimhinderne. Trangen til søde sager mv. fortager og kroppen kommer i naturlig balance.

Du kan læse mere i Eva Lydekings bog ”Har du svamp”, som kan lånes på biblioteket. Madopskrifter til Candida kur kan findes på nettet eller biblioteket.

Candida svampen svækkes, når næringen tages fra den. Derfor bør du undgå at spise følgende den første måned af kuren. Bemærk, at listen ikke er fyldestgørende.
sødemidler sukker i enhver form, både hvidt og brunt, frugtsukker, druesukker, rørsukker, honning og sødestof
søde sager kager, slik
drikke kaffe, sort the, chokolade, alkohol, øl, vin, frugtsaft, cola
kød okse- og svinekød.
frugt alle søde frugter som abrikos, kirsebær, ferskner, pærer, søde æbler, tørrede frugter, marmelade, frugtkonserves
grøntsager grøntsager fra natskyggefamilien, auberginer, peberfrugter, tomater, alle slags svampe
korn & brød hvedemel, rugmel, byg, brød af gær og bagværk af førnævnte kornsorter
mælkeprodukter mælk, ost, skimmelost, fløde
andre tobak, eddike, ketchup, marinader og dressinger samt alle former for gærprodukter