Allergi | Blog om kinesiologi test og behandling

Krydsallergi til Bynke

Er du allergisk overfor bynkepollen, er du særligt udsat for at få problemer med visse frugter og grøntsager, som krydsreagerer med pollen. I år, hvor pollentallene for bynke er skyhøje, skal du være ekstra opmærksom på krydsallergi idet det kan forværre dine symptomer. Når du reagerer på fødevarer, som krydsreagerer med pollen, er de almindeligste symptomer kløe og lettere hævelse på læberne og i munden og svælget. Nogle oplever, at det klør helt ud i ørerne. Mere sjældne er symptomer som nældefeber (udslæt og kløe), astma og mave-tarmbesvær. Ganske få mennesker får eksem på hænderne, når de rører ved nogle af de fødevarer, som krydsreagerer med pollen.
Bynke
Bynke Ambrosie Mange grøntsager og frugter mister deres allergene egenskaber ved kogning, bagning eller syltning, således at krydsreaktioner kan undgås, mens nødder typisk bevarer deres krydsreagerende egenskaber på trods af opvarmning.

Bynkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:
  • Kamille, mælkebøtte, krysantemum
  • Melon, banan 
  • Gulerod, grøn peber, solsikkefrø, persille, purløg, dild, estragon, selleri, pastinak, fennikel

Comments

Bynkeallergi

Har du symptomer på høfeber?

Det kan være Bynke Ambrosie, der driller dig. I går nåede bynkepollen i København det højeste niveau målt i 10 år med et Dagens Pollental på 70! Rekorden er fra 2004 med et bynkepollental på 90 i København.

Fortsætter det gode vejr kan der komme mange flere pollen fra bynke i år fortæller Astma Allergi. Sæsonen for bynke starter typisk i starten af juli og slutter i midten af oktober, så det kan blive en lang og hård sæson for de ramte.

Jeg har frisk bynke og kan lindre dine symptomer med kinesiologi. Det er ikke for sent at starte med behandlingen og de fleste mærker en bedring med det samme.


Book tid
Comments

Magnesium mod astma og allergi

Overalt, hvor jeg ser hen, skriver alternative behandlere artikler om det "nye" supermineral Magnesium (Mg) og alt det gode Mg kan gøre. Jeg vil ikke holde mig tilbage med også at komme med min vinkel. Kinesiologer kan nemlig teste om du overhovedet kan optage Mg. Hvis ikke, så kan du få en afbalancering, der hjælper din krop til igen at optage Mg og få glæde af alt det gavnlige Mg kan. Mere om dette nederst i nyhedsbrevet.

Min motivation for at skrive om Mg er, at det også støtter kroppen imod astma og allergi!
Så nu er vi pludselig inde på min boldgade...

Vitalrådet fortæller om flere
rapporter, der de senere år har sat mangel på Mg i forbindelse med astma og allergi. I 1994 viste en engelsk undersøgelse f.eks., at jo mere Mg astmatikere fik, jo bedre var deres lungefunktion.
 
Under et astmaanfald trækker bronkierne sig sammen, så luften hverken kan komme ud eller ind – især ikke ud. Det har dog vist sig, at Mg har den modsatte effekt. Det udvider bronkierne.

Et hold brasilianske læger har ved forsøg for nylig påvist at Mg hjalp de astma og allergibørn der deltog. Der var til sammenligning en gruppe af børnene, der fik placebo (kalktabletter). De, der fik Mg, havde i de to måneder forsøget varede betydeligt færre dage med astmaforværring. Ydermere kunne man konkludere, at de faktisk blev mindre allergiske.

Vores egen Radiodoktor bakker i sin online artikel om
høfeber også op om Magnesiums positive effekt på allergi.

Kan du optage Magnesium?
Tænk på at du ikke er, hvad du spiser, men hvad du optager!

Kinesiologiske tests viser, at mange mennesker i virkeligheden ikke kan optage Mg. Dvs. du kan spise lige så meget Mg holdig mad du lyster, men kroppen får ikke gavn af den indtagede Mg. Den bliver simpelthen ikke omsat, som den burde.

Hvis du ikke optager Mg, så er en af følgevirkningerne, at du heller ikke optager kalk som du skal. Det er blot en ud af mange følgevirkninger.

BNT: Balancing Nutrition and Toxicity test og afbalancering.


Book tid

Comments

Pollenprøver indsamles

Jeg samarbejder med en lokal botaniker, som hvert år følger pollensæsonen nøje og indsamler nye prøver så snart der er pollen fra enten træer eller græsser. Samarbejdet gør, at jeg får prøver ind, som traditionelt ikke indgår i f.eks. Astma-Allergi Danmark's pollenregistrering. Det er en stor fordel, fordi nogle mennesker reagerer på nogle andre pollen end dem man normal tænker på i forbindelse med allergi.

Pollenprøverne konserveres og indgår i mit testsæt, som jeg dels bruger til at finde ud af, hvad den enkelte person reagerer på og dels til at behandle personen for den pågældende reaktion.

Nedenfor ses forskellige eksempler på de pollenprøver jeg bruger. Jeg har pollenprøver af træer og græsser fra hele pollensæsonen og jeg supplerer hvert år op med friske prøver.


Hasselprøver
Comments

Maling

Maling kan fremkalde allergi uden du ved det. M1 (methylisothiazolinone) er synderen.

Det findes i øvrigt også i kosmetik!

Læs artiklen fra Politiken
her.

Bestil tid til kinesiologi test og behandling for allergi og intolerance.

Book tid

Comments

Varme intolerance

Vidste du, at nogen lider af varme intolerance? Jo, det er ganske vist.

Jeg har behandlet en indisk pige, som var på besøg hos os fra Indien. Det viste sig, at hun led voldsomt af varme intolerance, hvilket er temmelig upraktisk når hun bor i Sydindien, hvor temperaturen snildt kan snige sig op på 40 grader visse måneder om året. Hendes symptomer var træthed, hovedpine, smerter i kroppen og tør hud.

Intolerancen giver sig til kende i en kinesiologisk test ved at kroppen svækkes imens testpersonen bare tænker på varme.

Den gode nyhed er, at der kan gøres noget ved det. En kinesiolog kan afbalancere kroppen, så den ikke svækkes / stresses når den udsættes for varme. Pigen har det nu meget bedre med varmen i Indien og hun har ikke mere den voldsomme reaktion. Nu synes hun bare det er "too hot today".

Ps. kulde intolerance forekommer også. Mon ikke der sidder en og anden ude i det danske land med den type "allergi"? Vær velkommen her hos mig. Den behandles vha. kinesiologi ved hjælp af så avancerede hjælpemidler som isterninger.
Comments

Papegøje hår

Moden tilskriver fantasifuld hårpragt i alverdens farver. Som gammel punk fan er jeg FOR mangfoldigheden, men som allergibehandler må jeg ryste på hovedet og sige nej nej. Den går bare ikke.

Hvis du lider af allergi og vil hjælpe din krop skal du lade være med at farve dit hår. Lad de grå hår gro! Grunden er, at hovedvægten af hårfarver indeholder allergifremkaldende stoffer.
Hvis du har allergi af den ene eller anden art er det vigtigt, at du ikke belaster kroppen med yderligere allergifremkaldende stoffer.

En ny undersøgelse viser at ud af 365 hårfarveprodukter indeholdt 78% af dem allergifremkaldende stoffer. De næste 30% indeholdt stoffer med anden potentiel sundhedsskadelig virkning. Kun de sidste 2% ud af de testede produkter blev vurderet som direkte sikre.

Læs hele undersøgelsen
her

Bestil tid til kinesiologi test og behandling for allergi og intolerance.

Book tid

Comments

Rød svingel eller hva'?

hvilken græsart reagerer du allergisk på?

Der er mange muligheder og de maser på lige nu for at genere din næse og dine øjne. Jeg har indsamlet ca. 40 forskellige græsarter, som typisk dækker allergisæsonen fra april til oktober. På den måde kan jeg præcist ramme netop din allergi og behandle den målrettet med kinesiologi.

Bestil tid til kinesiologi test og behandling for allergi og intolerance.

Book tid
Comments

Dagens pollental

Ikke alle ved at de har allergi. En måde du selv kan afprøve det på er ved at følge med i dagens pollental fra Astma Allergi. Hvis du føler dig træt og uoplagt uden egentlig grund på en dag, hvor der er mange pollen i luften, så har du måske allergi. 20% af Danmarks befolkning har allergi - det svarer til hver 5. person.

Symptomerne på allergi kan være diffuse og meget forskelligartede. Her er et "lille" udvalg af symptomer:

De kendte symptomer kan være: kløe i næse, øjne, ører, gane, hud, hovedbund, hals, nysen, tæt i næsen, trykken i bihulerne, løbende næse, astma, lukket svælg, tåreproduktion, røde øjne, hævelser i hud og slimhinder, nældefeber, eksem m.fl.

De mere ukendte symptomer kan være: søvnløshed, svimmelhed, hovedpine, rastløshed, sløvhed, træthed, opspilet mave, mavesmerter, opkast, diarré, rumlen i maven, brændende fornemmelse, tør hud/sårdannelse, osv.

I dag, lørdag den 4. maj 2013, er Birk oppe på 450 dvs. MANGE! Hvordan har du det? Hm...

Du kan downloade en gratis smartphone app fra Astma Allergi
her
Comments

Tusser

Et modefænomen jeg er ved at dø af skræk over er tatoveringer eller tusser, som de populært kaldes. Det er ikke udseendet jeg bæver ved synet af. Nej, det er indholdet - altså farvestoffet, der bliver sprøjtet ind i huden.

Vidste du f.eks., at de farvestoffer, der bliver brugt i tatoveringer, er industrifarver, der blandt andet anvendes i blækpatroner som autolak eller til indfarvning af tekstiler?

Jo, det er ganske vist. Farverne reguleres efter kemikalielovgivningen(!) og ikke kosmetikbekendtgørelsen, som man måske ville forvente. Det betyder, at du kan få problemer med allergi når farverne optages i kroppen. Selv om du ikke har allergi i forvejen, kan stofferne i tatoveringsfarve fremkalde en allergisk reaktion,

Når du én gang har reageret allergisk på farverne, så fanger bordet og det er en allergi, der er rigtig svær at slippe af med igen, fordi du har tatoveringsfarverne permanent på og i kroppen. Dvs. du bliver konstant bombarderet på celleniveau med stoffer fra farven. Kroppen opfatter disse stoffer som gift og arbejder på højtryk for at mindske skaden.

Som allergibehandler kan jeg kun fraråde dig at blive tatoveret. Min hjælp til dig, der har allergisk reaktion fra tatovering, er at hjælpe dig til at styrke dit immunforsvar og mindske din krops stressreaktion, så den allergiske reaktion bliver formindsket.
Comments

I røg og damp

Frosten har bidt sig godt fast i Danmark og mange sidder indenfor og luner sig ved brændeovnen. Mange diskuterer til stadighed om det er sundhedsfarligt at bruge brændeovn. Jeg bliver bare nødt til at citere Astma-Allergi: "Brænderøg ER skadelig" (Link til undersøgelsen)

I klinikken har jeg behandlet en pige, som er vokset op i hjem med brændeovn. Hun er kommet til mig, fordi hun egentlig ville behandles for støvallergi. Undervejs i behandlingsforløbet er det  kommet frem, at hun også føler sig generet af husets brændeovn. Jeg testede hende derfor for aske (som jeg har i homeopatisk essens) og JA - hun reagerede negativt. Hun fik en kinesiologisk afbalancering og kroppen viste herefter styrke og positiv reaktion. Dvs. hendes krop og sind er nu styrket i forhold til at skulle hjem og hygge ved brændeovnens skær.

Det, der er bemærkelsesværdigt ved Astma-Allergi's undersøgelse er, at personer med normalt immunforsvar ikke bliver negativt påvirket af 3 timers brændeovnsrøg, som er det tidsrum de brugte i undersøgelsen. Dem, man er bekymret for er dem, der i forvejen er sårbare dvs. børn, gamle, astmatikere, KOL-patienter og hjertepatienter. Mit svar til dette er kinesiologisk afbalancering til styrkelse af immunforsvaret. 

Comments

Er du allergisk uden at vide det?

Mange mennesker går rundt med en uopdaget allergi / overfølsomhed eller intolerance.

Symptomerne kan være så diffuse, at lægerne ikke forbinder det med allergi.

Ved hjælp af kinesiologi er det nemt og hurtigt at finde ud af, hvad kroppen reagerer på og genoprette balancen i kroppen.

Læs avisartikel
her

Bestil tid til kinesiologi test og behandling af allergi og intolerance.

Book tid

Comments

Ubehandlet allergi øger risiko for astma og multiallergi

Hvis allergi / intolerance / overfølsomhed ikke opdages og behandles, så viser undersøgelser, at der er øget risiko for astma og multiallergi.

Læs mere
her

Bestil tid til kinesiologi test og behandling af allergi og intolerance.

Book tid
Comments

Tandpasta

Forbrugerkemi har lavet test på 57 tandpastaer.

Kun 6 af dem indeholdt ikke allergifremkaldende stoffer, hormonforstyrrende stoffer, miljøbelanstende stoffer eller CMR-stoffet.

Se resultatet af testen
her
Comments

Er du allergisk overfor Julen?

For nogen kan den søde juletid også være anledning til opblussen af deres allergi / overfølsomhed. Der er nemlig ting i den typiske julemad, som de ikke kan tåle. For dig, der selv har allergi eller dig, der skal have allergiske julegæster, skal du bl.a. være opmærksom på følgende

Mælk, æg, hvede, gluten
De, som reagerer på mælk, æg, hvede og gluten, er også i julen nødt til at bruge specielle opskrifter på julemad og -kager.

Nødder og julegodter
Mange med pollenallergi får symptomer, når de spiser nødder og mandler, som der er masser af i julens marcipan, konfekt, nougat, chokolade og kager - og i risalamanden.

Appelsiner og klementiner
En del mennesker med græspollenallergi reagerer på citrusfrugter som appelsiner og klementiner, som er fast ingrediens på julens frugtfade. Reaktionen er typisk kløe og hævelse af læber, mund og svælg.

Julegran og julelys
Mennesker med astma og eksem kan blive slemt generet af de partikler, som julegran (læs: juletræWinking og julelys afgiver. Det kan genere øjne, næse og lunger.

Husdyr
Ak ja, de kære dyr kan genere allergikere - også i den søde juletid.

Hvad jeg vil foreslå? Tjah, hvad med noget allergibehandling til at lindre symptomerne? Så vil det blive en ægte Glædelig Jul.

Book tid
Comments

Nikkeleksem forårsaget af computer

Computere (laptops) kan være en overset årsag til nikkelallergi og eksem på hænder.

Læs mere her og her

Bestil tid til kinesiologi test og behandling af allergi og intolerance.

Book tid
Comments

Hvorfor får man kontaktallergi?

Videncenter for Allergi har lavet en lille film, der viser hvorfor man udvikler kontaktallergi.

Se filmen
her

Bestil tid til kinesiologi test og behandling af allergi og intolerance.

Book tid
Comments

Allergi kan komme af parfume

EU’s videnskabelige komite vurderer, at 127 parfumestoffer er så allergifremkaldende at de bør stå nævnt på deklarationen.

I øjeblikket er kun krav 26 parfumestoffer deklarationspligtige.

Læs mere her

Bestil tid til kinesiologi test og behandling af allergi og intolerance.

Book tid

Comments

Fastelavnssminke kan give allergi

Jyllandsposten har skrevet en artikel om, hvordan man kan undgå allergiske reaktioner til fastelavn ved at tjekke indholdsdeklarationen før brug af sminke.

Læs mere
her

Bestil tid til kinesiologi test og behandling af allergi og intolerance.

Book tid

Comments