Bynkeallergi | Blog om kinesiologi test og behandling

Krydsallergi til Bynke

Er du allergisk overfor bynkepollen, er du særligt udsat for at få problemer med visse frugter og grøntsager, som krydsreagerer med pollen. I år, hvor pollentallene for bynke er skyhøje, skal du være ekstra opmærksom på krydsallergi idet det kan forværre dine symptomer. Når du reagerer på fødevarer, som krydsreagerer med pollen, er de almindeligste symptomer kløe og lettere hævelse på læberne og i munden og svælget. Nogle oplever, at det klør helt ud i ørerne. Mere sjældne er symptomer som nældefeber (udslæt og kløe), astma og mave-tarmbesvær. Ganske få mennesker får eksem på hænderne, når de rører ved nogle af de fødevarer, som krydsreagerer med pollen.
Bynke
Bynke Ambrosie Mange grøntsager og frugter mister deres allergene egenskaber ved kogning, bagning eller syltning, således at krydsreaktioner kan undgås, mens nødder typisk bevarer deres krydsreagerende egenskaber på trods af opvarmning.

Bynkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:
  • Kamille, mælkebøtte, krysantemum
  • Melon, banan 
  • Gulerod, grøn peber, solsikkefrø, persille, purløg, dild, estragon, selleri, pastinak, fennikel

Comments

Bynkeallergi

Har du symptomer på høfeber?

Det kan være Bynke Ambrosie, der driller dig. I går nåede bynkepollen i København det højeste niveau målt i 10 år med et Dagens Pollental på 70! Rekorden er fra 2004 med et bynkepollental på 90 i København.

Fortsætter det gode vejr kan der komme mange flere pollen fra bynke i år fortæller Astma Allergi. Sæsonen for bynke starter typisk i starten af juli og slutter i midten af oktober, så det kan blive en lang og hård sæson for de ramte.

Jeg har frisk bynke og kan lindre dine symptomer med kinesiologi. Det er ikke for sent at starte med behandlingen og de fleste mærker en bedring med det samme.


Book tid
Comments