Krydsallergi
Krydsallergi til Bynke
24. 07 14 Filed in: Allergi
Er du allergisk overfor bynkepollen, er du særligt udsat for at få problemer med visse frugter og grøntsager, som krydsreagerer med pollen. I år, hvor pollentallene for bynke er skyhøje, skal du være ekstra opmærksom på krydsallergi idet det kan forværre dine symptomer.
Når du reagerer på fødevarer, som krydsreagerer med pollen, er de almindeligste symptomer kløe og lettere hævelse på læberne og i munden og svælget. Nogle oplever, at det klør helt ud i ørerne. Mere sjældne er symptomer som nældefeber (udslæt og kløe), astma og mave-tarmbesvær. Ganske få mennesker får eksem på hænderne, når de rører ved nogle af de fødevarer, som krydsreagerer med pollen.
Bynke Ambrosie Mange grøntsager og frugter mister deres allergene egenskaber ved kogning, bagning eller syltning, således at krydsreaktioner kan undgås, mens nødder typisk bevarer deres krydsreagerende egenskaber på trods af opvarmning.
Bynkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:
Bynke Ambrosie Mange grøntsager og frugter mister deres allergene egenskaber ved kogning, bagning eller syltning, således at krydsreaktioner kan undgås, mens nødder typisk bevarer deres krydsreagerende egenskaber på trods af opvarmning.
Bynkepollenallergi kan udløse krydsreaktion med:
- Kamille, mælkebøtte, krysantemum
- Melon, banan
- Gulerod, grøn peber, solsikkefrø, persille, purløg, dild, estragon, selleri, pastinak, fennikel
Comments